Πολιτική Απορρήτου

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς!

Ο δικτυακός τόπος παρέχεται, ως έχει, από την επιχείρηση του Τσέλκου Ευρυπίδη με την επωνυμία «VeggieBox» (εφεξής η «Επιχείρηση» ή «VeggieBox»), με έδρα το Δημητρίτσι Σερρών, ΤΚ 62200, τηλ. 6981132622, Α.Φ.Μ 146909320, Δ.Ο.Υ Σερρών, δρώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία εσείς επιλέγετε να μας παρέχετε, υποβάλλοντάς τα κατά την επίσκεψη, εγγραφή ή χρήση του δικτυακού τόπου www.veggiebox.gr, κατά τη σύναψη και εκτέλεση σύμβασης / παραγγελίας μαζί μας.

Για κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στo:

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης/επισκέπτης διαφωνεί με τους όρους αυτούς, καλείται να μην κάνει χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου. Οι παρόντες γενικοί όροι χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος, που διέπουν τις σχέσεις της εταιρίας με τον εκάστοτε πελάτη χρήστη ή επισκέπτη του ηλεκτρονικού καταστήματος έχουν ορισθεί βάσει του Νόμου 2251/1994 περί «Προστασίας Καταναλωτών» και ειδικότερα τις διατάξεις που αφορούν στην εμπορία από απόσταση και το Νόμο 2472/1997 περί «προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», ως ισχύουν σήμερα.

  1. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι πληροφορίες που αφορούν ένα ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο εν ζωή άτομο. Διαφορετικές πληροφορίες οι οποίες, εάν συγκεντρωθούν όλες μαζί, μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση ενός συγκεκριμένου ατόμου, αποτελούν επίσης δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Παραδείγματα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα:

  • όνομα και επώνυμο
  • διεύθυνση κατοικίας
  • ηλεκτρονική διεύθυνση
  • δεδομένα τοποθεσίας (π.χ. η λειτουργία δεδομένων τοποθεσίας σε κινητό τηλέφωνο)
  • διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP)
  1. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

  1. Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε;

Στο VeggieBox φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα Δεδομένα, για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο προορίζονται. Συλλέγουμε στοιχεία τα οποία εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς και τη διασφάλιση της εξαιρετικής μεταξύ μας συνεργασίας. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για κάθε νόμιμη χρήση. Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα τα οποία εσείς επιλέγετε να μας παρέχετε, με οποιονδήποτε τρόπο (μέσω email, τηλεφωνικά, διά ζώσης κτλ).

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία τα οποία συλλέγουμε είναι τα εξής:

  • Δεδομένα κατά τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη στον Δικτυακό Τόπο.

– Υποχρεωτικά: ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), κωδικό πρόσβασης (login password)

– Προαιρετικά: όνομα, επίθετο, φύλλο, ημερομηνία γέννησης, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, Α.Φ.Μ, Δ.Ο.Υ, Επάγγελμα, τα επεξεργαζόμαστε μόνο όταν έχουμε νόμιμο λόγο να το κάνουμε.

  • Στοιχεία από τις συναλλαγές σας με εμάς, είτε μέσω του φυσικού μας καταστήματος ή μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

– Για παράδειγμα, συλλέγουμε σημειώσεις από τις συνομιλίες μας μαζί σας, λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν παράπονα ή σχόλια που κάνετε, λεπτομέρειες σχετικά με τις αγορές που κάνατε, προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι σας ή αφαιρέθηκαν από αυτό, λίστα προϊόντων που επιθυμείτε να αγοράσετε (wish list), εξαργυρώσεις κουπονιών και πώς και πότε επικοινωνείτε μαζί μας.

  • Ενδιαφέροντα και προτιμήσεις αγορών, που μας βοηθούν να σας προτείνουμε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν.

– Για παράδειγμα, σε ποια προϊόντα μας δείχνετε προτίμηση ώστε να λάβετε μια προσωποποιημένη προσφορά από εμάς

Θα ζητήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα Δεδομένα που συλλέξαμε για να σας προτείνουμε προϊόντα ή υπηρεσίες του ενδιαφέροντος και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία αγορών σας μαζί μας. Φυσικά, είναι πάντα η επιλογή σας αν μοιράζεστε τέτοια στοιχεία μαζί μας.

 

  • Στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας ή άλλων ιστοσελίδων που περιηγηθήκατε πριν από εμάς.
  • Πληροφορίες που συλλέγονται από τη χρήση cookies στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης cookies εδώ.
  • Πληροφορίες πληρωμής.
  • Τα σχόλιά σας και τις κριτικές των προϊόντων.

Το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα αντιτίθεται στην συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων προσώπων. Η υποβολή προσωπικών δεδομένων από ανηλίκους διαγράφεται άμεσα από το αρχείο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι εφικτή παρά μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων.

Κάθε χρήστης/επισκέπτης εγγυάται για την ακρίβεια και γνησιότητα των προσωπικών δεδομένων που τον αφορούν και που υποβάλλει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, καθώς και για το δικαίωμά του, υποβολής των δεδομένων αυτών.

  1. Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας; 
  • Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.
  • Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη: Η Επιχείρηση επεξεργάζεται Δεδομένα σας προκειμένου να σας παρέχει τις λειτουργίες λογαριασμού και να διευκολυνθεί η σύναψη αγοράς προϊόντων ή/και υπηρεσιών.
  • Για να απαντήσουμε στα αιτήματα που υποβάλλετε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας και την αξιολόγηση μελλοντικής συνεργασίας μαζί σας.
  • Για την αποστολή εντύπου εγγύησης των προϊόντων μας ή απόδειξης συναλλαγής
  • Για εσωτερική τήρηση αρχείων
  • Για την συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως κανονιστική συμμόρφωση για φορολογικούς σκοπούς.
  • Για την περαιτέρω βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μας
  • Για την περιοδική αποστολή newsletter (σχετικά με νέα προϊόντα, προσφορές, νέα της εταιρίας ή άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες), χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email που δώσατε

Η Επιχείρηση επιφυλάσσεται ότι δεν πρόκειται να μεταβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους που δεν είναι συνδεδεμένοι με την επιχείρηση παρά μόνο με τη δική σας συγκατάθεση, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου απαιτείται η μεταβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους (εταιρίες αποστολών) για λόγους διεκπεραίωσης της παραγγελία σας.

Σε περίπτωση που μας μεταβιβάσετε προσωπικά στοιχεία τρίτου προσώπου, φέρετε την ευθύνη και έχετε ενημερώσει το εν λόγω πρόσωπο σχετικά με τη χρήση των στοιχείων του και να έχετε εξασφαλίσει την ρητή η συναίνεση του ότι οι πληροφορίες αυτές δίνονται για τους σκοπούς που εξηγούνται ανωτέρω.

  1. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από εμάς;

Τα Δεδομένα σας συλλέγονται:

  • μετά από συγκατάθεσή σας,
  • για την εκπλήρωση υποχρεώσεων της επιχείρησης που πηγάζουν από το νόμο,
  • για λόγους εννόμων συμφερόντων της επιχείρησης,
  • για την σύναψη ή εκτέλεση σύμβασης.
  1. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της επιχείρησης, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις ή τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας και πάντα σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών Δεδομένων και ιδίως τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

  1. Στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ε.Ε.;

Δε στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ε.Ε. Σε περίπτωση που απαιτηθεί, η διαβίβαση θα γίνει μόνο για νόμιμους λόγους και μόνο σύμφωνα με τα οριζόμενα στον GDPR.

  1. Για πόσο τηρούμε τα Δεδομένα σας και πότε τα διαγράφουμε;

Διατηρούμε τα Δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο τα έχουμε συλλέξει, εκτός αν απαιτείται παράταση του χρόνου αυτού λόγω νομικών αξιώσεων ή εννόμων υποχρεώσεων μας. Γενικά αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα έχετε λογαριασμό στον δικτυακό τόπο  www.veggiebox.gr

Αναφορικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα που σχετίζονται με αγορές προϊόντων, διατηρούμε αυτά τα δεδομένα για μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία και για λόγους παροχής εγγύησης). Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή ανώνυμα, για παράδειγμα με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μη αναγνωρίσιμο τρόπο για στατιστική ανάλυση και επιχειρηματικό προγραμματισμό. Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

  1. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;

Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς. Προκειμένου να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη, έχουμε θέσει σε εφαρμογή κατάλληλες φυσικές, ηλεκτρονικές και διαχειριστικές διαδικασίες για τη διαφύλαξη και την προστασία των πληροφοριών που συλλέγουμε.

Η με οποιοδήποτε τρόπο επεξεργασία των Δεδομένων σας επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα από εμάς πρόσωπα, εργαζόμενους και συνεργάτες μας αποκλειστικά για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς.

Έχουμε λάβει τα απαραίτητα και κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία τόσο σε φυσικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λογικής ασφάλειας (ενδεικτικά διαδικασίες φυσικής ασφάλειας, διαβαθμισμένης πρόσβασης στα δεδομένα, προστασία υπολογιστικών συστημάτων, λογισμικό).

Επιπρόσθετα, τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας ως χρήστη λογαριασμού είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password). Κάθε φορά που καταχωρείτε τα στοιχεία σας, σας παρέχεται πρόσβαση στον προσωπικό σας λογαριασμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτυγχάνεται με ασφάλεια μέσω της κρυπτογράφησης κατά την μεταφορά τους στο διαδίκτυο και τους εξυπηρετητές (servers) της επιχείρησης. Κατά τα ίδια πρότυπα, σας δίδεται η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας σας (Password) όσο συχνά εσείς επιθυμείτε. Μετά την καταχώρηση του επιθυμητού κωδικού, ο νέος κωδικός κωδικοποιείται και αποθηκεύεται στα συστήματα της Επιχείρησης. Για τον λόγο αυτό, ο μόνος που γνωρίζει τον κωδικό σας είστε ο ίδιος και είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του κωδικού από τρίτα πρόσωπα.

Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

  1. Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Έχετε τα δικαιώματα:

  • πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα,
  • διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
  • διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη,
  • φορητότητας των Δεδομένων σας,
  • περιορισμού της επεξεργασίας,
  • εναντίωσης/ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Περαιτέρω, η επιχείρηση έχει σε κάθε περίπτωση δικαίωμα να αρνηθεί το αίτημα για περιορισμό της επεξεργασίας ή διαγραφή των δεδομένων σας, εάν η επεξεργασία ή η τήρηση των δεδομένων είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη έννομου συμφέροντός της, νόμιμων δικαιωμάτων της ή τη συμμόρφωσή της με έννομες υποχρεώσεις της. Η άσκηση του δικαιώματος στη φορητότητα δε συνεπάγεται τη διαγραφή των δεδομένων από τα αρχεία της Επιχείρησης.

  1. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας;

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας με την υποβολή του σχετικού αιτήματος:

  • Στην έδρα της επιχείρησης «VeggieBox» στο Δημητρίτσι Σερρών, ΤΚ 62200, τηλ. 6981132622, Α.Φ.Μ 146909320, Δ.Ο.Υ Σερρών και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) info@veggiebox.gr
  • Μέσω τηλεφώνου στο 6981132622
  1. Πότε απαντάμε στα Αιτήματά σας;

Απαντάμε στα Αιτήματά σας το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί έως και 3 μηνών, λόγω πολυπλοκότητας του αιτήματος ή του όγκου των αιτημάτων που πρέπει να διαχειριστούμε. Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Η ανωτέρω υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση. Σε περίπτωση ωστόσο που τα αιτήματα είναι προδήλως αβάσιμα, υπερβολικά ή επαναλαμβανόμενα, η Εταιρία δύναται είτε να επιβάλει εύλογο τέλος στον αιτούντα, ενημερώνοντάς τον σχετικά, είτε να αρνηθεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα αιτήματα.

  1. Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για την εξέλιξη των Αιτημάτων σας;
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο info@veggiebox.gr – Υπόψη ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΤΣΕΛΚΟΥ.
  1. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια Σερρών, Ελλάδα.

  1. Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;

Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας, εκτός από την περίπτωση χρήσης «cookies» στην ιστοσελίδα μας  www.veggiebox.gr πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεσή σας.

  1. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

Scroll to Top