Σχετικά με εμάς

Η Ιδέα και το
όραμά μας!

Ακολουθούμε το μοντέλο των οικογενειακών παραγωγών αγροτικών προϊόντων και όπως πάντα πιστεύαμε ότι με τον ίδιο τρόπο όπως έχουμε τον οικογενειακό γιατρό ή δικηγόρο, έτσι θα πρέπει να έχουμε και τον οικογενειακό παραγωγό ο οποίος θα μας προμηθεύει με φρέσκα λαχανικά. Όλη η ιδέα πίσω από αυτό δεν είναι μόνο μία καλή σχέση αλλά και η εκπαίδευση των μελών σχετικά με τα εποχιακά και τοπικά προϊόντα. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να κάνουμε το πρώτο αγρόκτημα στην Ελλάδα βασισμένο στο CSA (Community Supported Agriculture), δηλαδή τη γεωργία με κοινωτική υποστήριξη.

Η Ιστορία του CSA

Το πρόγραμμα CSA αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1960 στην Ιαπωνία και έχει σχεδιαστεί για να χτίσουν μία σχέση μεταξύ του αγρότη και της κοινότητας. Τα μέλη, δηλαδή εσείς, αγοράζουν μερίδια στην παραγωγή των αγροκτιμάτων πριν ή και κατά τη διάρκεια της σεζόν και στη συνέχεια αποκομίζουν τα οφέλη της συγκομιδής κάθε εβδομάδα καθώς η σεζόν προχωρά. Τα μέλη της CSA συμφωνούν να μοιραστούν τις διακυμάνσεις και τις μεταβολές που είναι εγγενείς στη γεωργία και κατανοούν ότι τα προϊόντα τους θα καλλιεργούνται με βιοδυναμικές και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Τα μέλη είναι στην ουσία μέτοχοι του αγροκτήματος, με αποτέλεσμα να επενδύουν στις επιτυχίες του. Αυτή η κοινοπραξία επιτρέπει τους αγρότες να βρίσκονται στο χωράφι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου αντί να ανησυχούν για την πώληση των προϊόντων τους. Αυτό όμως, προϋποθέτει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των μελών της. Υπάρχουν και άλλα οφέλη από την υποστήριξη των τοπικών αγροκτημάτων και προγραμμάτων CSA. Ως καταναλωτές, έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά που αποστέλλονται από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως εποχής. Πρόκειται για σπατάλη πόρων και ενέργειας. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι τα τρόφιμα συγκομίζονται πριν ωριμάσουν για να κάνουν το ταξίδι. Αυτό το ταξίδι θυσιάζει τη θρεπτική αξία και τη γεύση των προϊόντων. Επιλέγοντας τοπικά καλλιεργούμενα τρόφιμα, εξασφαλίζετε ότι τρώτε τα πιο φρέσκα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με την καλύτερη δυνατή γεύση και ταυτόχρονα είστε περιβαλλοντικά υπεύθυνοι.

Τι μπορείτε να περιμένετε!

Κάθε μέλος απολαμβάνει ένα εβδομαδιαίο μερίδιο φρέσκων οικολογικών καλλιεργημένων λαχανικών και βοτάνων, ανάλογα της διαθεσιμότητας τους. Οι προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες μας και οι πρακτικές καλλιέργειας, αναδυκνείουν την καλύτερη δυνατή γεύση και διατροφή. Τα προϊόντα συγκομίζονται όταν είναι ώριμα, λίγο πριν τα παραλάβετε. Τα μέλη μπορούν να απολαμβάνουν τα λαγαχνικά ή τα φρούτα τους, γνωρίζοντας ότι όλα καλλιεργούνται, τηρώντας τα πρωτόκολλα της σωστής γεωργίας. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χημικά, συνθετικά φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα σε καμία από τις καλλιέργειές μας. 

Πως θα ενημερώνεστε!

Θα σας στέλνουμε ενημερωτικά δελτία καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, γεμάτα με ενημερώσεις, συνταγές και ιστορίες από το αγρόκτημά μας. Τα μέλη μπορούν επίσης να προβλέπουν σε αποκλειστικές ξεναγήσεις στο αγρόκτημα και σε ευκαιρίες εθελοντισμού και να μάθουν πως καλλιεργούνται τα τρόφιμά τους. Θέλουμε τα μέλη μας, να κατανοούν πραγματικά το αγρόκτημα μας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται το φαγητό τους.

Πως δουλεύει το
CSA!

Προσφέρουμε εβδομαδιαία καλάθια με παράδοση κατ’ οίκον. Τα καλάθια μπορεί να διαφέρουν σε ποσότητα ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας. Το κάθε καλάθι θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 7 διαφορετικά λαχανικά και βότανα της εποχής. Ένα δείγμα ενός μεριδίου CSA μπορεί να περιλαμβάνει π.χ.: Μία σακούλα ανοιξιάτικο μείγμα μαρουλιού, baby καρότα, πατζάρια, ένα κόκκινο λάχανο, πράσινα κρεμμυδάκια, ένα μαρούλι Iceberg, μαϊντανό και ένα δίχτυ με πατάτες. Τα μέλη μας επίσης θα έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να προσθέσουν στο καλάθι τους και φρέσκα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής από το αγρόκτημά μας.

Τα προϊόντα μας!

01.

02.

03.

04.

Τα προϊόντα μας!

01.

02.

03.

04.

Εγγραφή στο NewsLetter

Συμπληρώνοντας το email σας, θα σας στέλνουμε ενημερώσεις για συνταγές, διαθεσιμότητα προϊόντων καθώς και πολλά άλλα

0
    0
    Το καλάθι σας είναι άδειο